Yogarum  - yoga i tradition av T Krishnamacharya -

Kurser & Övrigt utbud

Yoga is a journey from dependency to independence.

What are we seeking,
TKV Desikachar

Örnsköldsvik

Uppehåll med veckokurser.

Under veckorna kommer det dock att finnas möjlighet för dig som är landstingsanställd att delta på lunchyoga vid Pulsen, landstingets träningslokal. Vi kommer också att ses vid de helgkurser som anordnas. Varmt välkommen!

Lunchyoga vid Pulsen.

Torsdagar
kl 11.45 Fortsättningskurs
kl 12:20 Nybörjare
Föranmälan krävs.

Anmälan till info@yogarum.se


 Helgkurser & Seminarium

Vi har i dagsläget ingen helgkurs inplanerad.


Privatlektion

Vid en privatkonsultation ges en individuell vägledning där individens behov, önskningar och mål sätts i centrum. Det resulterar i ett personligt program för det egna utövandet.  

Eftersom yoga är till för att hjälpa den enskilda människan har yoga traditionellt sett undervisats en mot en, alltså mellan en lärare och en elev. Endast på detta sätt kan yoga på bästa sätt anpassas efter elevens förutsättningar. För den som vill utöva yoga hemma är det är viktigt att yogaprogrammet passar just den indivden. Något saxat från en tidning kan ha motsatt effekt  jämfört med det man själv söker. Att utöva hemma behöver inte ta lång tid, några minuter om dagen kan göra stor skillnad om det görs regelbundet.  

Kontakta Yogarum för vidare information och bokning.Företagare som vill erbjuda friskvård till anställda


Yoga kan användas som kontinuerlig friskvårdstid eller som en introduktion och inspiration på arbetsplatsen, eller varför inte som ett spännande inslag under en aktivitetsdag. Yoga kan även vara ett skönt avbrott under långa konferenser.

Kontakta Yogarum för vidare information och bokning.


Veckokurser (uppehåll)

I både den allmänna och den fysiska yogakursen  undervisas samtliga praktiska aspekter av yoga, d v s de olika kroppsställningarna (asana) som ökar smidighet, styrka, balans och kroppsmedvetenhet, andningsövningar (pranayama) samt meditation (dhynanam). Det ingår även att ljud (chanting) och mudra (handgester) används. Grunden för all undervisning utgår ifrån yogans filosofi, Yoga Sutra, varför koncept ur denna kommer att presenteras.

 

Allt utövande av yoga sker med andningen närvarande och därför läggs stor vikt vid detta under kurserna, även när asana utförs.

 

Allmänn klass I de allmänna klasserna ligger fokus främst på de praktiska delarna av yoga. Det blir rörelser för styrka, mjukhet, balans och koordination. Stor vikt läggs också vid andningen och varje lektion avslutas med avslappnings- och andningsövningar. I nybörjarkursen undervisas grunderna i asana och pranyama (kropps- och andningsövningar). Den som vill gå i fortsättningskursen bör ha gått en nybörjarkurs tidigare. 

 

Fysisk klass I de fysiska klasserna finns mer fysiska övningar än de i allmänna klasserna. Det blir längre serier med mer styrka och balans. De olika övningarna stärker hållningen och uppmuntrar till ökad kroppskännedom. Långa serier eller andra utmaningar tränar minnet och koncentrationen. Den som vill gå kursen behöver inte vara stark eller vig, men det är viktigt att det inte finns några fysiska skador som kan förvärras av fysiskt utövande.

 

YogaSutra Detta är kursen för dig som vill fördjupa dig i yogans filosofi . Vi startar nu en helt ny kurs  enbart inriktad på yogans huvudtext, Yoga Sutra.

 

Patanjalis Yoga Sutra räknas som den viktigaste referenstexten innom yoga. Texten sammanställdes av Patanjali för närmare 2500 år sedan och är lika relevant för oss än i dag. Filosofin i Patanjalis Yoga Sutra handlar framförallt om vårt sinne, hur vi orsakar oss själva problem och vad vi kan göra åt det. Varje vecka går vi igenom betydelsen av delar av Yoga Sutra vers för vers, diskuterar dem och lär oss även recitera relevanta verser. Kursen kostar 250 kr. Du behöver ha gått minst en nybörjarkurs hos Yogarum för att gå den här kursen.

 

Pilates Om du har frågor om pilates eller vill anmäla dig till en pilateskurs är du välkommen att kontakta Linda 070-336 26 54. Se vidare på dinPilates.se.